داستان و...
|
مقدمهدر سال 1844 میلادی "ویلهلم بل" ستاره شناس آلمانی ، ستارهای را کشف کرد که قادر به دیدنش نبود. ستارههایی که ما در آسمان میبینیم، همه در حال حرکت هستند، اما ما تنها با کمک تلسکوپ و آن هم به صورت جزئی میتوانیم متوجه حرکت آنها بشویم. سرپرست این گروه اظهار داشت: ما نمیدانیم چرا مؤلفه کوچکتر داغتر است، شاید کوتولههای قهوهای از قانون شکل گیری ستارگان تبعیت نمیکنند و یا شاید مؤلفه کوچکتر کهن سالتر است که این بعید به نظر میرسد. به هر حال شاید این کشف منجر به تکمیل و یا اصلاح نظریههای اختر فیزیک شود.
شناسایی کوتولههای قهوهایتیرگی آنها مانند هیولایی که در لابلای درختان پنهان شده ، سبب اغفال دانشمندان و ناشناخته ماندن کوتولههای قهوهای شده بود. اما اکنون گروهی از اخترشناسان دانشگاههای کالیفرنیا ، برکلی و دانشگاه ایالت فرانسیسکو در جستجوی عنصر لیتیوم ، موفق شدهاند هویت کوتولهای قهوهای را تشخیص دهند. لیتیوم ، در کوتولههای قهوهای وجود دارد، اما در ستارگان کوچک وجود ندارد، چون در اثر گرمای ناشی از گداخته شدن توسط هیدروژن از بین میرود. کشف یک منظومه فرا خورشیدی جدید و کوتوله قهوهایستاره شناسان دانشگاه Penn State و مرکز اختر فیزیک Harvard-Smithsonian یک منظومه خورشیدی در حال شکل گیری یافتهاند. ستارهای در مرکز و یک دیسک از گرد و غبار و گاز در اطراف آن که تنها هشت بار از مشتری پر جرمتر است. این صفحه تخت را صفحه protoplanetary مینامند. صفحهای که با گذشت زمان ، ذرات آن باهم متحد میشوند و متراکم میشوند و منجر به تولید سیارهها و قمرهای آنها میگردند و حتی ممکن است بتدریج یک منظومه فرا خورشیدی را شکل دهند.
کوتولههای قهوهای چگونه پدید میآیند؟با متراکم شدن ابرهای نازکی از گازها و غبارهای موجود در فضا به تدریج یک ستاره متولد میشود. حال اگر جرم کمی داشته باشد آن را کوتوله قهوهای مینامیم که به علت جرم کم ، فشار و دمای کمتری هم در مرکز و هسته آن وجود دارد. این دمای کم توانایی نگهداری و تقویت فعالیتهای هستهای مرکز را ندارد. این دمای نسبتا کم باعث میشود تا این جرم تنها با طول موجهایی با انرژی کمتر مانند فروسرخ دیده شود. کشف جدیدترین یافتهها در مورد ستارههای کوتوله قهوهایکشف دو ستاره به نام کوتولههای قهوهای در مدار یکدیگر ، ستارهشناسان را قادر ساخت برای اولین بار بتوانند شعاع این ستارهها را اندازهگیری کنند. به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از مجله نیچر ، یک گروه از ستاره شناسان دانشگاه Wisconsin- Madison, Vanderbilt با همکاری محققان مؤسسه علوم تلسکوپ فضایی ، با گردش و جستجو در سحابی Orion ، موفق به کشف این دو ستاره شدهاند. محققان همواره امیدوار بودهاند، بتوانند با استفاده از این ستارهها ، به درک عمیقی از چگونگی تشکیل سیارات و ستارگان برسند. اما این ستارهها ، به سختی قابل دسترسی هستند. برای تعیین ماهیت یک جرم آسمانی که آیا یک کوتوله قهوهای است یا نه ، میبایست تراکم آن اندازهگیری شود. [ یکشنبه 90/11/30 ] [ 9:44 عصر ] [ حسین ]
[ نظر ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : Pichak.net ] |